Регистрация на фирми

Услуги по регистрация на фирма: Регистрация на дружество с ограничена отговорност (ЕООД и ООД) в Търговския регистър, регистрация на ЕТ ...

.

Регистрация по ДДС

Регистрация по ДДС в НАП - задължителна на основата на облагаемия оборот и доброволна регистрация по избор, подаване на месечни декларации по ДДС ...

.

Осигуряване

Оигуряване на собственика на фирмата като съдружник, по договор за управление или по трудов договор и на персонала, осигуровки, декларации 1 и 6 ...

.

Счетоводни услуги

Текущо счетоводно обслужване, годишно приключване, годишни отчети в статистиката и в търговския регистър, данъчни декларации в НАП за фирми и физически лица ...

.
< Назад

Полезно

.

Висше образование в гр. Русе

05.05.2017

Висше образование в гр. Русе

Русенския университет дава възможност да придобиете общо икономическо образование, но не можете да станете счетоводители. Актуални специалности във ВУЗ-а.

Освен че е един от най-красивите градове в България в архитектурно отношение, Русе е и университетски град, което го поставя в привилегировано отношение спрямо останалите областни градове, в което липсва висше учебно заведение. Наличието на ВУЗ в един град винаги означава повече млади хора, повече оживление, повече живот!

Русенският университет, който е основан като техническо висши училище, разбира се, предлага най-много технически специалности. В последните 10-15 години обаче той разшири дейността си и официално акредитира редица специалности, които са извън обсега на инженерните науки и които привличат дори студенти от чужбина.

В Русенския университет не можете да станете счетоводители, но пък можете да придобиете общо икономическо образование, а също – юридическо и дори педагогическо. Тук можете да се образовате за учител по всички образователни направелия и като се има предвид, че в програмата на новото правителство е заложено двойно увеличение на учителските заплати, може би тази професия ще стане по-привлекателна в бъдеще.

Някои от специалностите на университета се преподават на английски език. Те са във факултета „Бизнес и мениджмънт“ и са свързани със знанията за Европейския съюз. Едната от двете такива специалности е „Европеистика и многостепенно управление“, а втората – „Европеистика и глобалистика“. За тях обаче не е сигурно доколко са актуални, като се имат предвид процесите на разпадане в Европейския съюз. Все пак да се надяваме, че една организация, която е създавана в продължение на 60 години, няма да се разпадне са кратко време и дори най-вероятно има сили да се съхрани.

Изключително актуални са и специалностите във факултета „Обществено здраве и здравни грижи“. Специалисти по кинезитерапия, социални дейности, медицински сестри и акушерки са винаги търсени, а тези, които ги придобият, често се реализират успешно и в чужбина. Единствено в Русенския университет има и специалност „Ерготерапия“. Това е една нова наука, която се занимава със социалната интеграция на хора и семейства със специфични нужди и специални потребности.

Коментирай

Captcha image

Все обще няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах