Регистрация на фирми

Услуги по регистрация на фирма: Регистрация на дружество с ограничена отговорност (ЕООД и ООД) в Търговския регистър, регистрация на ЕТ ...

.

Регистрация по ДДС

Регистрация по ДДС в НАП - задължителна на основата на облагаемия оборот и доброволна регистрация по избор, подаване на месечни декларации по ДДС ...

.

Осигуряване

Оигуряване на собственика на фирмата като съдружник, по договор за управление или по трудов договор и на персонала, осигуровки, декларации 1 и 6 ...

.

Счетоводни услуги

Текущо счетоводно обслужване, годишно приключване, годишни отчети в статистиката и в търговския регистър, данъчни декларации в НАП за фирми и физически лица ...

.
< Назад

Полезно

.

Застраховайте се с смс известяване срещу кражба на фирма

10.04.2017

Застраховайте се с смс известяване срещу кражба  на фирма

Агенцията по вписванията въведе нова смс услуга, която дава възможност на собствениците да получават съобщение на мобилния си телефон за всяка извършена услуга.

Изглежда невъзможно, но на практика преди няколко години се оказа напълно реално - да ти откраднат фирмата при това през ...официалните институции. Ако бизнесът ви стане достатъчно атрактивен, това може да привлече нездрав интерес и много скоро да се окажете обект на престъпно внимание. Случи се така, че в България пострадаха не една и две фирми, включително и чуждестранни инвеститори, преди да се вземат по-сериозни мерки срещу тази негативна практика.

Престъпленията са възможни предимно през свободното предоставяне на данни от Търговския регистър. Чрез него измамниците виждат всички лични данни на управителите, могат да фалшифицират и (електронен) подпис. Следва фалшиво пълномощно, смяна на собствеността и източване на фирмата или взимане на кредити от нейно име – подобно на измамата с откраднати лични карти.

За да се справи с този проблем, без да нарушава прозрачността на Търговския регистър, Агенцията по вписванията въведе нова смс услуга, за която може да се абонира всяка фирма и която е на символична цена. Чрез нея собствениците/съдружниците в дадена компания могат да получават смс известие на мобилните си телефони при всяко заявление за промяна на собствеността или каквато и друга промяна в досието на фирмата, за която се правят постъпки в Агенцията по вписванията. Така може да се реагира навреме, защото има три дни за реакция и съответно време да се уведомят компетентните органи.

Услугата се активира през специален сайта на Агенцията - http://sms.brra.bg/ . Плащат се само 6 лева с ДДС, с които купувате пакет от 500 смс-а за срок от две години. Имате право на следене на промените с до десет фирми. За активирането на услугата трябва да си направите регистрация на посочения сайт, като след попълването на всички данни, ще можете да ползвате електронното уведомяване до 48 часа след това.

За да овладее положението, държавата промени и Наказателния кодекс в края на м.г., като промени наказанието за злоупотреба с фирми от 2 на до 10 години затвор.

 

Коментирай

Captcha image

Все обще няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах